The Fairy Cake - Bedrijfsboodschap
RSS

Recente posts

Lekkere honing zonder bijen
Markt bij BSO Sparrenbos
Zomerkoninkjes in Juni
Super lief!
Ladies Night Rosmalen

Categorie├źn

Mijn blog
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Recept van de maand Maart!

Zoals beloofd plaats ik elke maand een lekker recept wat ik zelf uitgeprobeerd heb. Deze maand ben ik veel bezig geweest met koekjes. Omdat wij veel in Engeland komen en daar regelmatig shortbread eten wilode ik dit zelf eens uitproberen.
 
Shortbread is een neutraal smakend koekje met een lichte vanillesmaak en heel luchtig en bros. Traditioneel worden er met een vork gaatjes in geprikt. Dit voorkomt dat het deeg teveel rijst maar geeft het koekje ook zijn authentieke look. Zeker het proberen eens waard!
 
Ingredienten:
 
225 gr. roomboter op kamertemperatuur
190 gr. poedersuiker
280 gr. patentbloem
Het merg van 1 vanillestokje
 
 
Bereiding:
 
Meng de boter met de suiker tot een glad beslag.
Voeg dan de merg van het vanillestokje en de bloem beetje bij beetje erbij.
Het beste kun je deze koekjes bakken in een bakvorm. Het deeg moet driekwart cm dik zijn. Prik voor het bakken met een vorm gaatjes en bak de koekjes in een oven (hetelucht) van 160 graden voor ca. 30-35 minuten. De baktijd kan verschillen per oven, dus check de koekjes regelmatig (oven niet openen!!). Als ze lichtbruin worden aan de rand zijn ze gaar. Het blijven lichte koekjes.
Laat de koek even rusten in de bakvorm voor ca. 10 minuten. Daarna kan de plak uit de vorm en de koekjes op maat gesneden worden. Dit moet wel gebeuren als de koekjes nog warm/lauw zijn.
 
Eet smakelijk !

0 Reacties op Recept van de maand Maart!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment