Bedrijfsboodschap - Bedrijfsboodschap
RSS

Recente posts

Lekkere honing zonder bijen
Markt bij BSO Sparrenbos
Zomerkoninkjes in Juni
Super lief!
Ladies Night Rosmalen

Categorie├źn

Mijn blog
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Lekkere honing zonder bijen

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten voor zoete lekkernijen. Stroop en honing zijn daarbij een van mijn favoriete ingrediënten. Heerlijk in of op koeken, gebak en cake.
Van een Belgisch echtpaar kreeg ik onlangs een heerlijk recept voor het maken van honing zonder bijen. Een beetje excentriek misschien maar heel goed te doen en zeker heerlijk om te gebruiken. Ook in de thee is hij heerlijk of smeer er je warme cake mee in. Hij wordt niet zo dik als echte honing maar smaakt hier wel naar.

Markt bij BSO Sparrenbos

Zo net na de vakantieperiode is het weer leuk om eens extra aandacht te besteden aan de promotie van je taarten en workshops. Als dit dan ook nog eens gecombineerd kan worden met een goed doel is dit natuurlijk helemaal top!

Zo gezegt, zo gedaan; ik sta dus met een kraampje op de markt bij BSO Sparrenbos. Zij zamelen geld in voor nieuwe speeltoestellen en speelmateriaal voor de kinderen. Mijn zoon Marijn (12) heeft hier 8 leuke jaren doorgebracht dus natuurlijk wil ik hier graag aan meewerken.
Ik ga lekkere en natuurlijk leuke cupccakes verkopen om hen zo te helpen hun doel te bereiken.

Zomerkoninkjes in Juni

Ze zijn er weer, de enige echte Nederlandse zomerkoninkjes. En dit jaar heb ik ze uit mijn eigen Moestuin! In maart ben ik begonnen met een grote kale vlakte. Nu is het inmiddels bijna een rimboe aan fruit en groenten. De laatste twee weken heb ik kilo's aardbeien van mijn ruim 100 planten gehaald. En wat doe je daar dan mee, vraag je je af. Een deel wordt natuurlijk lekker opgesnoept en op de boterham gedaan. Verder heb ik er jam, ijs en echte Engelse shortcake koekjes mee gemaakt. Het recept van de koekjes wil ik graag met jullie delen.

Super lief!

Rond Kerst kwam bij mij de vraag binnen of ik voor een pasgeboren tweeling een taart wilde maken. Dat zijn leuke opdrachten! Ik kreeg zo'n beetje de vrije hand maar het moest iets zijn voor zowel een jongen als een meisje.
Deze schattige hondjes had ik al eens met rode muts langs zien komen maar ik heb ze natuurlijk gemaakt met een roze en een blauwe muts. Het viel goed in de smaak, letterlijk en figuurlijk.


Nu ben ik druk bezig met mijn nieuwe moestuin. Hier heb ik 4 jaar op moeten wachten, maar eindelijk 1 maart was het zover.

Ladies Night Rosmalen

Gisteren was De Groote Fair op de Groote Wielen. Het was een gezellige markt waar veel kleine ondernemers hun waren en diensten lieten zien. Het is leuk om te zien hoe ieder op zijn/haar eigen manier vorm weet te geven aan een eigen bedrijfje. Je moet steeds in beweging blijven en alert zijn op de wensen van potentiële klanten. De mensen die aan mijn kraam zijn geweest waren erg enthousiast en genoten van het kleine proeverijtje van cake en koekjes.
Nu ben ik weer druk bezig met de voorbereidingen voor a.

Groote Fair 17 november

De bruidsbeurs in Haaren op 27 oktober was een groot succes! Mijn trouwbedankjes werden goed ontvangen door de aankomende bruidsparen en de meeste waren erg enthousiast. Het was ook een leuk publiek en de sfeer was gemoedelijk. Men was oprecht geïnteresseerd en dit resulteerde in fijne gesprekken. De lavendelkoekjes die elke kijker kreeg deden het ook goed. Sommige mensen waren eerst wat sceptisch maar waren daarna verbaasd over de lekkere smaak.
De eerste bruidsparen hebben inmiddels al een afspraak staan voor het bespreken van hun bruidstaart en trouwbedankjes.

Trouwbeurs in Haaren

Zondag a.s. is het zo ver, detrouwbeurs in Herberg van Boxtel te Haaren. Ik heb er echt zin in en ben tot laat in de avond (zeg maar gerust nacht) bezig met de voorbereidingen. Het ziet er allemaal ontzettend leuk uit al zeg ik het zelf en zou bijna weer zin krijgen om mijn eigen bruiloft opnieuw te gaan vieren!
Naast allerlei originele trouwbedankjes presenteer zal ik ook met iets geweldig moois komen wat overgewaaid is vanuit de US en Engeland; de vilten trouwboeketten. Ja, je leest het goed. Dit zijn

Gezellige wintermarkten

De tijd van de gezellige winter- en Kerstmarkten komt er weer aan. Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen. Als eerste staat op stapel de bruidsbeurs in"De Herberg van Boxtel" in Haaren op zondag 27 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Een echte aanrader voor alle Brabantse bruidsparen. Deze wordt voor de tweede keer gehouden en dit jaar doe ik mee met iets geheel nieuwsTROUWBEDANKJES.
Een logische aanvulling op mijn bruidstaarten denk ik. Het gaat hier dan niet om de standaard bedankjes zoals we die allemaal wel kennen en thuis in de kast verdwijnen, maar originele en persoonlijke bedankjes.

Juni maand, lavendel maand

Deze maand een heerlijk recept met lavendel. Zowel in de vorm van een aroma als in de vorm van gedroogde bloemen is dit een heerlijk kruid om te verwerken in zoete gerechten. In Engeland is de lavendel scone al heel lang bekend, maar in Nederland moeten we nog steeds wennen aan het gebruik. Vreemd eigenlijk omdat we wel allerlei andere soorten kruiden gebruiken in ons eten. Daarom deze maand een bijzonder lekker en bros koekje.
 
Lavendel zandkoekjes:
 
Benodigdheden voor een muffintray (= 16-18 koekjes)

Recept van de maand Maart!

Zoals beloofd plaats ik elke maand een lekker recept wat ik zelf uitgeprobeerd heb. Deze maand ben ik veel bezig geweest met koekjes. Omdat wij veel in Engeland komen en daar regelmatig shortbread eten wilode ik dit zelf eens uitproberen.
 
Shortbread is een neutraal smakend koekje met een lichte vanillesmaak en heel luchtig en bros. Traditioneel worden er met een vork gaatjes in geprikt. Dit voorkomt dat het deeg teveel rijst maar geeft het koekje ook zijn authentieke look. Zeker het proberen eens waard!