Bedrijfsboodschap - Bedrijfsboodschap
RSS

Recente posts

Lekkere honing zonder bijen
Markt bij BSO Sparrenbos
Zomerkoninkjes in Juni
Super lief!
Ladies Night Rosmalen

Categorie├źn

Mijn blog
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Juni maand, lavendel maand

Deze maand een heerlijk recept met lavendel. Zowel in de vorm van een aroma als in de vorm van gedroogde bloemen is dit een heerlijk kruid om te verwerken in zoete gerechten. In Engeland is de lavendel scone al heel lang bekend, maar in Nederland moeten we nog steeds wennen aan het gebruik. Vreemd eigenlijk omdat we wel allerlei andere soorten kruiden gebruiken in ons eten. Daarom deze maand een bijzonder lekker en bros koekje.
 
Lavendel zandkoekjes:
 
Benodigdheden voor een muffintray (= 16-18 koekjes)
- 265 gr. bloem
- 75 gr. witte fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel gedroogde en fijngemalen lavendelbloemen
- 2 theelepels zout
- 165 gr. roomboter, koud
 
 
 
Meng de lavendelbloemen met de suiker en zet even apart. In een grotere kom de bloem met het zout mengen en de roomboter in kleine blokjes erbij doen. Wrijf met je vingers de bloem door de boter totdat er een soort kruimeldeeg ontstaat. Schep dan in een keer het suikermengsel erdoor en vorm een mooi gelijkmatig deeg.
Beboter de muffintray en verdeel het deeg. Geef vast met een mes aan hoe de koekjes na het bakken gesneden gaan worden en prik in elk koekje enkele gaatjes.
 
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden ca. 25-35 minuten. Snijd terwijl ze nog warm zijn, de koekjes voor in de muffintray en bestrooi ze met wat suiker. Laat ze nog even wat verder afkoelen en haal ze daarna voorzichtig eruit want ze zijn heel bros!
 
Eet smakelijk!

0 Reacties op Juni maand, lavendel maand:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment