Bedrijfsboodschap - Bedrijfsboodschap
RSS

Recente posts

Lekkere honing zonder bijen
Markt bij BSO Sparrenbos
Zomerkoninkjes in Juni
Super lief!
Ladies Night Rosmalen

Categorie├źn

Mijn blog
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Lekkere honing zonder bijen

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten voor zoete lekkernijen. Stroop en honing zijn daarbij een van mijn favoriete ingrediënten. Heerlijk in of op koeken, gebak en cake.
Van een Belgisch echtpaar kreeg ik onlangs een heerlijk recept voor het maken van honing zonder bijen. Een beetje excentriek misschien maar heel goed te doen en zeker heerlijk om te gebruiken. Ook in de thee is hij heerlijk of smeer er je warme cake mee in. Hij wordt niet zo dik als echte honing maar smaakt hier wel naar. Ik maakte twee varianten; 1 met toevoeging van gedroogde lavendelbloemen en 1 met verse rozenblaadjes. De lavendel hen ik in de potjes gedaan toen de honing nog warm was en er in laten zitten. Dit staat ook heel decoratief. De rozenblaadjes heb ik mee laten koken en daarna verwijder samen met de paardenbloemen.
Jawel, paardenbloemen! Hierbij het recept. Zeker de moeite waard van het proberen.

365 paardenbloemen, oftewel 170 gram; je gebruikt alleen het geel van de bloem
1 1/2 liter water
1 kg geleisuiker
1 citroen
1 sinaasappel
6 blaadjes gelatine
eventueel gedroogde lavendelbloemen of verse rozenblaadjes

Kook in het water de paardenbloemen, in vieren gesneden citroen en sinaasappel 90 minuten. Giet daarna af en zeef het vocht zodat het mooi helder wordt. Giet dit terug in de pan en doe er 1 kg geleisuiker bij. Laat dit nog een kwartiertje zachtjes koken.
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water en roer daarna door de warme gelei. Nu kan de honing in schoongemaakt potjes of flesjes gegoten worden. Zet tijdens het afkoelen op zijn kop en daarna in de koelkast.

Smakelijk!0 Reacties op Lekkere honing zonder bijen:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment